Om Soca Fitness

 

Soca Fitness är ett energiskt, svettigt men framförallt roligt danspass!

Soca-musik är karnevalmusik från Trinidad & Tobago i Västindien. Musiken bygger framförallt på snabba trummor som gör att musiken är väldigt energisk och fartfylld. Vid varje passtillfälle arbetar vi kring en och samma soca-influerad aerobicskoreografi, vilket avslutas med en final när du väl lärt dig ”koreografin”.

Vi arbetar också med att öka rörligheten i bröstkorg och höfter och man får prova på att ”whine:a” (rulla på höfterna på ett särskilt sätt) samt skaka rumpan. Du tränar hela kroppen intensivt, rygg, bål, ben, och får upp ett rejält flås.

Min målsättning är att skapa en opretantiös stämning där alla kan delta på sina egna villkor, både den dans- och träningsvana, men även för dig som inte rört så mycket på kroppen tidigare.

Karnevalen på Trinidad & Tobago är till för alla, gammal som ung, alla nationaliteter! Du behöver inte ha dansat innan för att kunna hänga med i passet, men du kommer att utveckla din koordination samt rörlighet desto mer du tränar. Socamusiken handlar om fest och att ha skoj, och målet med träningen är att bli fysisk starkare, få bättre kondition och framför allt – att ha riktigt roligt under tiden. 

Om mig och varför jag startade Soca Riddim Fitness:

fotograf Nadja von BahrFotograf: Nadja von Bahr

Tidigare i mitt liv var jag aldrig riktigt någon träningstjej. Det kändes som ett måste att träna, och något jag valde bort för roligare saker. Men det ändrades efter en långresa till Trinidad & Tobago. De veckovisa aerobicspass jag gick till, tränades till den fantastiskt energifyllda karnevalmusiken soca! Det var definitivt något annat än det jag var van vid på vanliga träningsanläggningar hemma i Sverige, och träningen kändes inte som någonting jobbigt längre, utan jag började istället längta till nästa träningspass.

Jag har en stor kärlek till soca, och hela kulturen kring Trinidad & Tobago. Jag har vistats längre perioden i landet, och också deltagit i firandet kring karnevalen många gånger.

Utöver min kärlek till landet, musiken och kulturen har jag också en stor kärlek till dans. Jag har dansat dancehall, reggaeton, samba och afrikansk dans. Jag är även diplomerad aerobicsinstruktör via World Class.

Jag vill använda soca-musik och karibisk kultur till att öka välmåendet, både fysiskt och psykiskt. Det ska vara roligt och prestigelöst att röra sig till musik! Det är inte för intet att uttrycket ”Dingolay” (att dansa på ett glatt och bekymmerslöst sätt, att retas lekfullt eller stoltsera) är ett uttryck som härstammar från Trinidad & Tobago. Jag vill också att fler ska upptäcka den fantastiska musiken och kulturen kring karnevalen på Trinidad & Tobago. Och att ni som inte riktigt känner er hemma på de vanliga träningsanläggningarnas blipp-blopp, dunka-dunka eller schlager, kan träna på ett mycket roligare sätt! Jag vill att fler upptäcker hur man gör träningen till en fest!

Du kommer inte att ångra dig, jag garanterar!

Hälsar

Lisa Pernbrink
info@socafitness.se

2 Thoughts on “Om Soca Fitness

 1. Hej Lisa!
  Vad roligt att se och läsa! vill prova, jag bokar in mig på ett provpass om det finns plats:)
  Hoppas du har en fin sommar
  /Jenny

  • admin on juli 31, 2013 at 14:04 said:

   Hej! Vad roligt! Hoppas du haft en skön sommar också! Gratis prova på pass är 28 aug kl 18-19.00 och 1 september 16-17.00. Du kan du gå in på facebooklänken här och tacka ja där, så får du också mer information. /Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>